Make your own free website on Tripod.com

chaplin.jpg (8879 bytes)

Filmklubben Chaplins medlemsbrev hösten 2002

Filmklubben Chaplin samarbetar detta år med Nordens Institut på Åland, vi fokuserar därför på nordisk film. Som grädde på moset ser vi i december den italienska succén "Ett rum i våra hjärtan".

Höstens ordinarie program:
Tidningsannons onsdagen före visning, varannan gång i Nya Åland och varannan i Tidningen Åland. Filmerna visas alltid på anrika Bio Savoy.

Som vanligt köps nytt medlemskort vid höststarten; 10 € för vuxna och 4 € för ungdomar under 20 år. Med medlemskortet blir biljettpriset 4 € för vuxna och 2 € för ungdomar.

Filmklubben planerade en filmresa till Stockholms Filmfestival under helgen 16-17 november, men efter närmare eftertanke flyttas filmresan fram till sista helgen i januari 2003, då vi ser filmer ur Stockholms ordinarie biorepertoar. Info om anmälan senare här på hemsidan och på biografen i samband med Chaplinvisning.

Filmverkstaden rullar på med en del förändringar. Den 1 oktober byter vi lås i dörren till klubblokalen, nya nycklar får lösas ut mot en depositionsavgift på 30 €. Höstens kurser startar den 18 september kl.19.00 i Villa Julius. Tag kontakt med Christian Stormbom på Mediaverkstan tel. 14035 eller kom direkt till lokalen. En mindre avgift kommer även att tas ut för kursdeltagandet.

Måndagen den 30 september kl. 20.00 är det årsmöte i filmklubbens lokal i Villa Julius, som ligger i hörnet av Nygatan-Kaptensgatan. Förfriskningar serveras under förhandlingarna.

Vi noterar även pärlorna i Bio Savoys ordinarie repertoar och rekommenderar dem; 14-19 september "Mannen utan minne" av Aki Kaurismäki och 28 sept-3 oktober "Lilja 4-ever" av Lukas Moodysson. Observera att då gäller biografens ordinarie biljettpris utan rabatter för Chaplinmedlemmar.

Filmfestivalen VERA äger rum 12-16 mars 2003. Sedvanlig filmtävling för ungdomar som under festivalen ännu inte fyllt 26 år. Deadline för inlämning av tävlingsbidrag är 1 februari 2003.

Styrelsen för filmklubben Chaplin

Tillbaka till huvudsidan